VÅR HISTORIK

Cupen startades av Keith Karlsson Astor och Johan Rolander. Johan har sedan starten varit projektledare över cupen. Redan när vi lanserade SIF CUP första året så var vårt arbete med våra värdegrunder otroligt viktigt.

Vi lanserade No Diving och Green Card, varav det senare har slagit igenom och börjar användas internationellt och även i Sverige.

Vi lanerarade 2017 tre nya värdegrunder om cupen värnar om och detta är ett arbete som vi driver på plats. Alla personer som kommer hit, skall känna sig trygga och veta att vi respektar alla människors lika värde.

Det är också viktigt att vi visar alla våra unga volontärer detta. Vi har hittils utbildat närmare 500 stycken 16-17 åringar som sedan första cupen varit en viktig del i att cupen kan genomföras.

Vår övergripande övertygelse är att både spelare, föräldrar och ledare ska stödja och följa våra riktlinjer. Samtidigt vill vi ge barnen (och föräldrarna) några nya positiva riktlinjer. Vi tror att vi vara med och förförändra världen genom fotboll.

Nu 2018 så sätter cupen nya rekord och detta är året då vi etablerar oss som den yngsta stora cupen i Sverige. Det var då 28 år sedan det hände.

Välkomna till Södertälje International Football Cup

 
ICA MAXI LT Södertäljeposten Nobina Swedbank Telge Intersport Incup Adidas TallinkSilja Södertälje Park Textilia