Nya Södertälje International Football Cup bidrar till en ökad försäljning för lokala företag. Många får en del av kakan, främst handeln och besöksnäringen. Men även andra branscher har stor nytta av turneringen.

Studier visar att event av detta slag leder till en starkt ökad omsättning. Nästa sommar räknar vi med att mellan 5 000 och 10 000 kommer till Södertälje under turneringen. Utöver spelare och ledare besöks också Nya Södertälje International Football Cup av föräldrar, syskon, och vänner till deltagarna som i samband med besöket passar på att shoppa, gå på restaurang samt besöka olika sevärdheter och attraktioner.

Många familjer, med deltagande barn, främst från andra delar av landet och våra grannländer väljer att stanna på semester före eller efter turneringen och passar då på att köpa andra varor och tjänster lokalt. Även själva turneringen genererar pengar lokalt genom inköp av livsmedel, hyrbilar, arenautrustning, förbrukningsmateriel och mycket annat.

Nya Södertälje International Football Cup är en sympatisk folkfest som tilldrar sig stort intresse och som får stan att leva upp med tusentals glada människor som flanerar runt i omgivningarna.

Det finns inga baksidor med arrangemanget. Trots det stora besöksantalet har polis och ordningsmakt en lugn vecka i samband med Nya Södertälje International Football Cup . Dessutom gynnas folkhälsan av idrottande barn