En resa från andra sidan världen för tredje gången

Skrivet av Johan Rolander 08 juni 2017 22:16
Ändrad av Johan Rolander 08 juni 2017 22:18


Ett av de största arbetena kring SIF-cup är integration mellan ungdomar. Därför bjuder vi varje år in lag från hela världen och det har fått ett väldigt positivt genomslag. Inte minst i Asien och Taiwan, varifrån hela tre föreningar kommer till Södertälje i sommar.

Michael Xie från Taiwan har besökt SIF-cup under båda tidigare åren som turneringen varit verksam. Tillsammans med laget han var tränare för besökte dem turneringen, men i år kommer han med två helt nya klubbar som han vill visa uppturneringen för.

SIF-cup är en fantastisk turnering. Trots att den bara varit aktiv i två år visar den en stor entusiasm så att upplevelsen och matcherna blir mer eller mindre perfekta, säger han.

När han för två år sedan åkte till Sverige med Laicuo Elementary School blev de så positivt överraskade att de valde att komma tillbaka i fjol. Michael lyfter den stora gemenskapen och Södertälje som plats som viktiga delar för att han i år vill hjälpa till att expandera Taiwans medverkan i cupen.

Vi har haft fantastiska upplevelser under de tidigare åren. Allt som händer mellan matcherna, träffa folk från hela världen och staden Södertälje är som en stor underbar park med fantastiskt landskap. Vi har även varit på en turnering i Danmark med över 700 lag och en massa fotbollsplaner. Men staden och maten var inte lika bra där.

Han anser även att värdegrunderna som turneringen jobbar med är väldigt bra, framför allt ”Yes, she can!”-

Min dotter har varit med under de två tidigare ären vi varit på SIF-cup och tjejer ska ha samma möjligheter som killar, vilket är en bra värdegrund i denna turnering. Här kan tjejer njuta av de roliga med att spela fotboll och träffa tjejer från andra delar av världen.

I sommar kommer Michael som sagt tillbaka. Nu med tre killag och ett tjejlag som alla är mycket exalterade att få åka den långa vägen från östra delen av Asien till norra Europa.

– Tjejerna och killar, tillsammans med deras föräldrar är exalterade att få åka på denna cup. De tränar och tränar för att vara i så bra form som möjligt inför matcherna i sommar.

Nästa nyhet: SIF Cup vill förändra synen på fotboll

Skrivet av 08 juni 2017 22:10
Var och varannan match präglas idag av påhopp mot domaren och motståndare. Det är sällan lagets eget fel att de förlorat, snarare domarens.Och för att göra det ännu jobbigare för domaren tilltas ofta fusk för att lura till sig fördelar. Betéendet hos världens stjärnspelare smittar givetvis av sig på ungdomarna som tar efter sina idoler. Därför vill SIF Cup belöna de lag som föregår med gott e... Läs mer
ICA MAXI LT Södertäljeposten Nobina Swedbank Telge Intersport Incup