ViLirare med 400 ex-allsvenska fotbollsspelare, ledare och domare blir arrangör av SIF CUP

Skrivet av Johan Rolander 07 december 2016 08:04
Ändrad av Johan Rolander 07 december 2016 14:07
Pressrelease 2016-12-06

ViLirare blir medarrangör av Södertälje International Football Cup (SIF CUP)

ViLirare med 400 ex allsvenska fotbollsspelare, ledare och domare blir tillsammans med Södertälje Park arrangör av SIF CUP, en ungdomsturnering för flickor och pojkar i åldrarna 9-19 år. Tillsammans skall de utveckla en årlig internationell cup.

ViLirare grundades av Bosse Petersson 2014, detta bland annat som en reaktion på dödsfallet i Helsingborg, då en Djurgårdssupporter miste livet till följd av onödigt våld. Han ville genom nätverket påverka svensk fotboll såväl sportsligt som kulturellt. Antalet ambassadörer efter drygt två år överträffar alla förväntningar och antalet växer i stort sett dagligen. För att utveckla ViLirare´s fortsatta arbete, genomför man nu ett antal olika satsningar. Där i bland SIF CUP.

- När vi fick frågan om ett samarbete så kändes det rätt från första stund. Vi uppskattar cupens arbete med värdefrågor, Green Card, No Diving, Great Adult och Yes She Can, som till alla delar sammanfaller med våra egna. Säger grundaren Bosse Petersson.

Bosse fortsätter: -Det som SIF CUP byggt upp på två år är unikt. Imponerande att cupen redan andra året ha haft lag från 15 nationer och ca 1000 internationella besökare till Södertälje. En styrka i projektet är också att Södertälje kommun vill vara delaktiga i att bygga upp en stor internationell cup. Södertäljes läge är dessutom perfekt.

Projektledaren, Johan Rolander säger: -Jag är glad och stolt att ViLirare blir en del av oss. Det är ett kvitto på att vårt arbete gett avtryck. Med ViLirare får vi Sveriges fotbollselit som medarrangör, vilket innebär ökade insatser och kontakter för rekrytering av fotbollslag, men också kompetens att säkerställa kvalitén på turneringen på detaljnivå. Detta kommer ge cupen möjligheter att utvecklas i en betydligt snabbare takt.

Johan säger också: Vi känner att Södertälje har stor möjlighet att bli Stockholmsregionens motsvarighet till Gothia Cup. Vi har en kommun i ryggen som vill. Vi har en stad där fotbollen är den absolut största idrotten. En annan av våra främsta styrkor är Södertäljes läge, med fem internationella flygplatser inom drygt en timme, de två stora motorvägarna, tågtrafiken, hamnarna i Stockholm och närhet till vår huvudstad, som endast är en halvtimme bort.

Anmälningarna för SIF CUP 2017 har börjat betydligt bättre än tidigare år och förhoppningen är att nå 25 deltagande nationer och öka antalet svenska och skandinaviska lag. Cupen kan idag ta emot 670 lag.

Kontakt:

ViLirare, Bosse Petersson +46 (0) 707 30 63 85 bo.petersson@vilirare.se

SIF CUP, Johan Rolander +46 (0) 727 22 84 14 johan@sifcup.se

Om Södertälje International Football Cup

2014 uppvaktades kommunen av Keith Karlsson Astor med önskemålet att utveckla en stor fotbollscup i Södertälje. Kommunen gillade idén och två år senare har SIF CUP växt till en internationell fotbollscup, med lag från hela världen. Målsättning för SIF CUP är tydlig. De vill göra avtryck inom värdefrågor på och utanför plan, att bli en betydande flickturnering och vara en internationell mötesplats för barn och ungdomar.

För mer information om Södertälje International Football Cup: www.sifcup.se

Nästa nyhet: REGISTRATION IS NOW OPEN

Skrivet av 12 oktober 2016 08:00
Hello football lovers! We will have more teams, more countries, more meetings than ever in SIF CUP 2017. How could we know that now? Because we talking to over 25 different contries now at this moment, and they tell us that they want so participate in SIF CUP 2017 and we know that many teams was really satisfied and will come back. But the mainresason for the cup to increase ,is that we have s... Läs mer
ICA MAXI LT Södertäljeposten Nobina Swedbank Telge Intersport Incup